Κέντρο Πληροφόρησης για ΒΕΣ

 Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας


European Anti-Violence Network_donate

European Anti-Violence Network European Anti-Violence Network European Anti-Violence Network

 

Κέντρο Πληροφόρησης 

για τη Βία μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων 

 

Η λειτουργία του "Κέντρου Πληροφόρησης για ζητήματα Βίας μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων (ΒΕΣ)" εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης με τίτλο: 

που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους (αρ. Υποέργου 2) στο πλαίσιο της κατηγορίας πράξης 3.2.4. "Υποστήριξη Μ.Κ.Ο. (γυναικείων οργανώσεων) (α' και β' κύκλου), του Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013" (Δικαιούχος: Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ) - Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων).

Στόχος της λειτουργίας του Κέντρου Πληροφόρησης για τη Βία μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων είναι να παρέχει, είτε στις ίδιες τις γυναίκες και έφηβες που κακοποιούνται στη σχέση τους είτε στα κοντινά τους πρόσωπα, περισσότερες πληροφορίες, κατευθυντήριες οδηγίες ή άλλης μορφής στήριξη για το τι μπορούν να κάνουν, πού μπορούν να απευθυνθούν και ποιες είναι οι διαθέσιμες υπηρεσίες που μπορούν να παρέχουν τα συστήματα υγείας-πρόνοιας, δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης στη χώρα μας. Επιπρόσθετα, στόχος του Κέντρου είναι και η παροχή συμβουλευτικής σε επαγγελματίες υγείας –πρόνοιας, προκειμένου να μπορούν να καθοδηγήσουν μια γυναίκα που έχει ζητήσει τη βοήθειά τους.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα αυτή (βλ. παρακάτω) οι απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που τέθηκαν στο Κέντρο Πληροφόρησης αλλά και διευκρινίσεις σε γενικότερα ερωτήματα σχετικά με τη ΒΕΣ.

 

Ερωτήσεις - Απαντήσεις 

Τις απαντήσεις μπορείτε να τις βλέπετε κάνοντας κλικ με το ποντίκι σας επάνω στην κάθε ερώτηση.


Ο σύζυγός μου με χτυπάει συστηματικά τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς λόγο, σε ανύποπτες στιγμές. Ό,τι κι αν έχω προσπαθήσει δεν αλλάζει. Δεν ξέρω τα δικαιώματά μου από το νόμο. Πού μπορώ να βρω νομική βοήθεια;

Είμαι παντρεμένη και τα τελευταία χρόνια ζω μια πολύ δύσκολη κατάσταση με τον άντρα μου. Με απειλεί και με εκβιάζει ψυχολογικά. Που μπορώ να απευθυνθώ για να βρω ψυχολόγο που θα με βοηθήσει να πάρω τις σωστές αποφάσεις, να κάνω τις σωστές κινήσεις και να δω τι θα κάνω με τη ζωή μου;

Ο σύζυγός μου με κακοποιεί σωματικά και ψυχικά τον τελευταίο χρόνο. Φοβάμαι πολύ για μένα και το παιδί μου. Θέλω να μου πείτε πού μπορώ να απευθυνθώ για να βρω κάπου να μείνω.

Μια από τις φορές που με χτύπησε ο άντρας μου, κλειδώθηκα στο μπάνιο και κάλεσα την Αστυνομία αλλά δεν ήρθε.

Θέλω να χωρίσω αλλά, επειδή δεν είμαι Ελληνίδα, φοβάμαι ότι θα χάσω την άδεια παραμονής/εργασίας μου στην Ελλλάδα/ τα παιδιά μου θα χάσουν την άδεια παραμονής τους ή την ιθαγένειά τους.

Ποια άτομα προστατεύει ο Ν.3500; Για παράδειγμα, εμένα, που δεν είμαι παντρεμένη μαζί του, με καλύπτει;

Τι είναι η Βία μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων (ΒΕΣ);

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες μορφές της ΒΕΣ; 

 
 

Οδηγός "Απόδρασης" από μια Βίαιη Σχέση


Οδηγός Φορέων Παροχής Υπηρεσιών σε Κακοποιημένες Γυναίκες

 


Ενημερωτικό Φυλλάδιο

 


 

Copyright © 2007-2020 European Anti-Violence Network